Ambitalia


szeptember 18, 2019

Van, akinek jobban méri a négyévszakos gumi

Vezetési stílusától függően érdemes átgondolni, hogy nem járna-e jobban négyévszakos gumival. Sokaknál visszatérő kérdés a négyévszakos gumi használata, hiszen sokszor mi magunk sem tudjuk, hogy ezek az abroncsok jók-e valamire, főleg most, hogy közeledik a tél és a havas, valamint jeges útviszonyok. Minden évben teszteli az abroncsokat az Adac és bizony a négyévszakos abroncsok is szerepelnek ezen a listán. Ezek az abroncsok legtöbbször köztes megoldást biztosítanak. Ezekben az abroncsokban azonban nem fogjuk megtalálni a nyári és a téli abroncsok tulajdonságait. 

Mintázatukat tekintve a négyévszakos abroncsok keverékek, azaz láthatók rajta a téli abroncsok lamellái, de tartalmaznak összefüggő mintablokkokat is. A keverékük inkább hasonlít a nyári abroncsokéra, hogy a téli hidegben is kevésbé váljanak rideggé. A téli időszakban azonban jóval elmarad a teljesítményük a kimondottan téli abroncsokétól. Inkább azoknak ajánljuk, akik nagyon ritkán használják az autójukat a téli időszakban és akkor is inkább rövidebb távon. Akinek gondot okoz a tömegközlekedést igénybe venni és inkább a vezetést választják, azoknak nem ajánljuk a négyévszakos abroncsokat.

Ha a négyévszakos abroncsok mellett döntünk, akkor az akciosgumi webáruházban jelenleg is tart az akció, aminek keretein belül most akár 30 százalékos kedvezménnyel is hozzájuthatunk a gumikhoz. Személyautókra, tehergépjárművekre, mezőgazdasági gépekre és természetesen motorokra is kínálnak abroncsokat. A széles választék miatt érdemes a keresőt használni, ahol be tudjuk állítani a saját kritériumainkat, így nem szükséges több száz abroncsot végignézni, hanem csak azt a párat, ami ténylegesen érdekel bennünket. A webáruház oldalán ezen felül a blogban nagyon sok szakmai cikk található, amely talán segítséget nyújthat az abroncs kiválasztásában. Mivel nyakunkon a tél, így érdemes már most időpontot kérni a gumisműhelyben, hogy a régi kopott abroncsokat lecseréljék az újonnan megvásárolt abroncsokra. A webáruház szakértő csapata munkaidőben telefonon is elérhető, így kérhetünk segítséget a választáshoz.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.