Ambitalia


november 09, 2022

Műanyag ablak a panellakásokban

A panelprogramnak köszönhetően számos lakótelepi panelben lettek kicserélve a nyílászárók is. Ami nem csak esztétikai szempontoknak felel meg, ezáltal nem csak látvány szempontból lett korszerűsítve sok panellakás.

Persze, ez sem elhanyagolható szempont, hiszen a panellakásokba költözést is népszerűsítette a panelprogram, nem mindegy, hogy régi, rozsdás nyílászárókkal van megtöltve egy lakás, vagy modernebb műanyag ablakokkal. Ma már óriási szerepet játszik mindenben a kinézet, a megjelenés, ezért az esztétikai szempontok is meghatározóak. Azonban a műanyag ablakoknak köszönhetően a panellakások hő-és hangszigetelő képessége is ugrott jó néhány szintet a minőséget tekintve.

A panelprogramnak is különböző szakaszai voltak, a 2008-as, második szakaszban lett kiemelt jelentősége a hőszigetelés támogatásának, melynek keretein belül a nyílászárók energia-megtakarítást eredményező felújítása vagy cseréje is külön szempont lett. Ugyanakkor, azóta is sok-sok év telt már el, és lehetnek olyan panelek, ahol a panelprogram keretében kicserélt nyílászárók ismét elavultak, korszerűsítésre szorulnak. Ha panellakásban szeretnénk tehát kicserélni nyílászárónkat még korszerűbb, még modernebb technológiával gyártott műanyag ablakra, melynek a hőszigetelő képességében is bízhatunk, érdemes felkeresni a daidalos.hu oldalát!

Jó hír, hogy panelekben nem kell kiemelni az ablakkeretet, ezért nem keletkezik építési törmelék a csere során. A daidalos.hu oldalán a műanyag ablak egy igazán minőségi, modern technológiával készül, így bízhatunk a minőségben. A műanyag ablak megjelenését tekintve is elégedettek lehetünk, hiszen egy modern kiszerelésről van szó. A műanyag ablak által még élhetőbbé tudjuk tenni a paneleket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.