Ambitalia


január 10, 2019

Alakítható karakter és japán harcművészet

A Playstation 4 a Sony legújabb konzolja már 5 éve töretlen sikernek örvend. A japán eredetű cég játékpalettájáról természetesen nem maradhatnak ki a japán környezetbe helyezett történetek sem, melyek. A Nioh egy William nevű angol férfi történetét dolgozza fel, aki miután megszökött a börtönből, ninjavá képzi magát, majd elmegy Japánba, hogy ott harcoljon a különféle szörnyetegek ellen.
A játék során William (később Nioh) különféle jokaikkal (japán szellem-szörnyekkel) harcol. A játék különlegessége, hogy a karakter öltözete, fegyverzete és ezzel harci képességei is szabadon fejleszthetőek a játékos által. A történet és a harcok során Nioh különféle fegyverzeteket, mágikus tárgyakat gyűjthet össze, melyeket a kovácsnál különlegesebb fegyverekre cserélhet be.
A játék 2017 telén jelent meg a Playstation 4 kínálatában, a japán Team NINJA fejlesztette ki. Egy év alatt összesen egymillió példányt adtak el belőle, így szerepel a PS4 legnépszerűbb, legnagyobb számban forgalmazott játékai közt. Bár a playerek sérelmezni szokták, hogy sajnos nem mentek bele a játék tervezői annyira a jokaik mitológiájába, azaz nem találkozunk olyan jellegzetes mitológiai karakterekkel és történetekkel, mint amilyeneket például az európai mondakörben megszoktunk. Ez azt eredményezi, hogy az ellenfelek egysíkúvá válnak egy idő után.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.