Ambitalia


szeptember 09, 2015

A magyar dal napja

Idén a magyar dal napja keretében komolyzenei koncertet is rendeznek Artisjus-díjas magyar zeneszerzők dalaiból, közölte az MTI-vel Hollós Máté Magyar Zeneszerzők Egyesületének elnöke, a rendezvény vasárnap azaz szeptember 13-án tartják meg.

Az ingyenes koncert az Artisjus budapest, Mészáros utcai színháztermében  lesz,   Decsényi János, Dubrovay László, Orbán György, Jeney Zoltán, Huszár Lajos, Bánkövi Gyula, Soproni József, Lendvay Kamilló, Vajda János és Fekete Gyula művei csendülnek fel Lukin Zsuzsanna és Miksch Adrienn (szoprán), Meláth Andrea (mezzoszoprán), Ambrus Ákos (bariton), Fejes Krisztina és Virág Emese (zongora), Matuz Gergely (fuvola), Láng Zénó (ütők) és Déri György (gordonka) előadásában.

Az elhangzó művek zöme versfeldolgozás, a komponisták mások mellett Weöres Sándor, József Attila, Gyurkovics Tibor, Tandori Dezső és Puskin költeményeit zenésítették meg.
A koncert a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület és a Magyar Zeneszerzők Egyesülete rendezésében valósul meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.