Ambitalia


szeptember 25, 2021

Virtuális szerver bérlés rugalmas feltételekkel

Az internetes, technológiai eszközök kapcsán tudunk a legtöbb eszköz létezéséről, csak épp azt nem, hogy mi az az adott dolog. A virtuális szerver szót mondjuk biztosan sokan hallották már, de a fajtáit, már kevesebben ismerik, ahogy azt is, hogy mi egyáltalán egy ilyen szerver.

A virtuális szerver röviden tárhelyet jelent, olyan tárhelyet, mely nem egy konkrét gép, ami a sarokban áll, hanem annak csak egy része, melyhez online van hozzáférésünk és igényeink szerint bővíthetünk. A VPS szerver és a VPS Cloud szerver fajtái ezeknek a szerver típusoknak.

A virtuális szerver, VPS szerver azaz, nem más, mint egy tárhely, olyan, mint amit mondjuk a Google Drive-on, Apple Cloud meg ilyenek-, ezeket a virtuális szervereket úgynevezett szerverfarmokon tárolják, sok sok gép áll egymás mellett ugyanazon áramkörre rákötve, banki biztonsági rendszerrel ellátott termekben, számukra optimális hőmérsékleten, állandó karbantartás és felügyelet mellett. Amikor tárhelyet vásárlunk egy ilyen gépen akkor egy külön leválasztott, dedikált tárhely részt kapunk, melyet szabadon bővíthetők később, vagy épp csökkenthetik. A többi bérlővel semmilyen módon nem érintkezünk, nem zavarjuk egymást. Otthonunk, irodánk kényelméből könnyen hozzáférhetünk a rajta tárolt adatokhoz.

A VPS szervereket azoknak a honlap üzemeltetőknek javasolják, akik túlnőtték a meglévő hoszting szolgáltatásukat. Teljes kontrollt gyakorolhatnak a bérlők a saját bérelt tárhely fölött, csak épp nem kell a szerver karbantartás díját fizetniük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.