Ambitalia


január 28, 2017

Szőnyeg tisztítása

A háziasszonyoknak habár rengeteg házi praktikájuk van már, amit vagy saját maguk kísérleteztek ki, vagy az idősebb korosztálytól vették át, mégis akadnak dolgok, amiket jobb az arra specializálódott emberekre bízni.

A rendszeres takarítás – értve ez alatt a heti rendszerességű szőnyeg porszívózást, padló felmosást, fürdőszobai fertőtlenítést – feltétlenül szükséges ahhoz, hogy otthonunkban jól érezzük magunkat, és békésen, nyugodtan álljunk hozzá bárminemű feladathoz, ezt kutatások támasztják alá. De érdekes módon, akármennyire igyekszünk, mégis eljön az ideje annak is, hogy nekiálljunk a nagytakarításnak, tavasszal, vagy bármikor máskor. Ez pedig általában olyankor következik be, ha nem látjuk eredményét az „egyszerű és gyors” munkánknak.

A szőnyegek esetében például körülbelül 6 hónap alatt begyűlik annyi por a szálat mélységeibe, amit speciális tisztító berendezések nélkül képtelenek vagyunk tisztára varázsolni. Mosógépbe a nagy, merev szőnyegek nem dobhatóak, ellenben a függönyökkel térelválasztókkal, amiket hasonlóképpen illik fél évente–évente egyszer jól átmosni. Nyugodjon meg mindenki, akármennyire profi porszívóval rendelkezik, a szőnyeg garantáltan tiszta sose lesz csupán házi rutin megoldásokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.