Ambitalia


szeptember 09, 2021

Kerítés árak útmutatója

Ha professzionális vállalkozót szeretne felvenni, hogy új kerítést telepítsen otthonába, akkor körülbelül 3.440 dollárt fizethet, ami a kerítés beépítésének országos átlagos költsége az Egyesült Államokban. Természetesen a teljes költség jelentősen eltérhet a gyártmány anyagától és stílusától függően.

Valamennyi kerítéstípus esetében egy tipikus árkategória 1.330–5.550 dollár. Ez körülbelül 8–46 dollár lineáris lábonként, beleértve az anyagokat és a szakmai munkaköltségeket, átlagosan 27 dollárért.

A kerítés árak egy tipikus háztájihoz az Egyesült Államokban általában 1.330 és 5.550 dollár között mozognak. Számos tényező növelheti vagy csökkentheti ezeket a számokat több ezer dollárral. A nagyobb udvarok, a több prémium anyag és a magasabb kerítések akár 10.000 dollárral is megnövelhetik a kerítés árakat. Az olcsóbb anyagok, kisebb terek vagy olcsó vállalkozók akár 400 dolláros kerítés árakat is eredményezhetnek.

Ami a kerítést illeti, a méret szinte teljesen meghatározza a projekt árát, vagyis a kerítés árak összegét. Minél nagyobb területet kell keríteni, annál több anyagra lesz szüksége, és annál több munkaórát kell fizetnie egy professzionális kerítésszerelőnek. Megbecsülheti az adott kerítési projekt árát az országos kerítés lineáris lábonkénti átlagos költsége segítségével. Mivel sokféle kerítésanyag létezik, akár 8 dollárt is fizethet lineáris lábonként, vagy akár 46 dollárt is.

Annak ellenére, hogy a kerítés mérete az árképzés legnagyobb darabja, számos más tényező is jelentősen növelheti vagy csökkentheti a projekt költségeit. Ezeknek a tényezőknek a hatására az árazás 1000 dollárról több ezer dollárra emelkedhet.

Minden kerítésanyagnak saját árkategóriája van. A legolcsóbb lehetőség egy egyszerű drótkerítés, amelynek ára körülbelül 1–4 dollár per lineáris láb (beleértve a professzionális telepítést is), míg a legdrágább egy összetett kerítés, amelynek ára körülbelül 26–57 dollár. Valószínűleg a legnépszerűbb kerítés típus a hagyományos fa kerítés, amelynek középkategóriás ára 14-31 dollár per lineáris láb, fa típusától függően.

Ahogyan rengeteg különböző kerítésanyag létezik, többféle kerítésstílus is létezik. Egyes kerítésstílusok több anyagot használnak, vagy több készséget igényelnek a telepítéshez, ami  miatt a kerítés árak magasabbak lehetnek.

A szokásos hátsó kerítés általában 6 láb magas, de a magasság tekintetében más lehetőségek is vannak. További gyakori méretek: 8 láb a hátsó udvarban és 4 láb a dekoratív kerítések előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.