Ambitalia


március 25, 2016

Az internetes társkeresés buktatói

Az utóbbi időben igen népszerűvé váltak az online társkereső oldalak, elsősorban a fiatalabb korosztály körében, de nem ritka eset az sem, hogy a középkorú vagy még idősebb generáció tagjai találnak társra ily módon.

Az online felületeknek kétségkívül nagy előnye, hogy a levelezés alatt inkognitóban maradhatunk, kisebb a kudarc veszélye, és mint az online vásárlás is egyre nagyobb méretek ölt az internetes felületeken, úgy az ismerkedés is egyre inkább erre a területre tevődik át. Tematikus oldalak, mint például a diplomás társkereső, keresztény társkereső, 40 feletti társkereső, még inkább segítenek nekünk, hogy keresésünk célzottabb legyen, ezáltal még rövidebb idő alatt sikerrel és eredménnyel járjon.

Népszerűségük ellenére az online társkeresés is járhat némi veszéllyel, ám ha tudatosan odafigyelünk az intő jelekre, akkor nem érhet minket károsodás.

Ne felejtsük el, hogy a levelezés által kialakult benyomásunk nagyban eltérhet attól, amit majd az adott illetőről a személyes benyomás alapján is tapasztalunk. Sokan hajlamosak kivetíteni az általuk kedvezőnek tartott tulajdonságokat kivetíteni az illetőre, illetve a levelei alapján egy sokszor hamis képet kialakítani róla. Legyünk óvatosak tehát ezzel a magunkban kialakult képpel, mely akár teljesen eltérhet a valóság sok-sok rétegétől.

Az is gyakori, hogy az interneten és a levelezésekben sokkal bátrabbak az emberek, hiszen úgy vélik, itt nem kell óvatoskodni, le lehet vetkőzni a gátlásokat. Ez is hamis képet adhat, ugyanakkor meg is mutathatja az illető valódi arcát. Ha ilyet tapasztalunk, inkább óvakodjunk találkozni az adott személlyel.

Ne csak a külső alapján ítéljünk! Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni, hiszen a legtöbb esetben az emberek a külső alapján ítélik meg a belső tulajdonságokat is. Törekedjünk a kiválasztott személyt leveleiből alaposan kiismerni, és csak akkor döntsük el, számunkra megfelel-e vagy sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.