Ambitalia


szeptember 12, 2023

A szerteágazó műfű kínálat feltérképezése

A műfű iránt érdeklődő új vásárlók általában nem rendelkeznek széleskörű tájékozottsággal, ami teljesen érthető. Főleg a széles választékban szoktak elbizonytalanodni, olykor elveszni, illetve a tapasztalat az, hogy általában azt sem tudják kellő pontossággal megfogalmazni, hogy milyen típusra van szükségük. Ugyanis műfűből jó sok féle kapható az üzletekben. Természetesen senkinek nem kell szakértővé válnia, azonban jól jöhet egy alapszintű tájékozottság. Ezt igyekszünk most átadni ezzel a rövid áttekintővel.

Kültéri vs. beltéri

Az egyik legmarkánsabb válaszvonal a műfű kínálatban az, hogy beltéri vagy kültéri használatra tervezik-e elsősorban. Az adott termékre jellemző anyaghasználat, valamint a műgyep struktúrája, hosszúsága a konkrét körülményekhez igazodik, amelyek az időjárás és a funkció függvénye szerint változik.

Sportcélú felhasználás:

A sportpályák műfűvel történő beborítása nagy múltra tekint vissza, ezért ezeknek a terméktípusoknak a fejlesztése elég kifinomult. Mivel a terhelés rendszerint meglehetősen nagymértékű, illetve a játékminőség biztosításának is egyedi követelményei vannak, így a sportcélú felhasználás esetében különösen fontos a megfelelő típus kiválasztása.

Kertcélú és design funkciók:

A műfű egyes esetekben kiválóan fuzionálhat növényekkel is, ezért ha a kertépítés a célunk, akkor válasszunk olyan kevésbé masszív és organikusabb összetételű műfüvet, amely harmonizál az élővilággal.

Esztétikai paraméterek:

A legválasztékosabb szűrőt egyértelműen az esztétikai szempontok képezik. A legkülönfélébb színárnyalatok és „fűtípus-utánzatok” közül választhatunk, ahogy az eltérő fűszál-sűrűség és vastagság is jelentősen bővíti a kínálatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.