Ambitalia


szeptember 14, 2022

A babák játszótéri öröme: a bölcsőhinta

A játszóterek általában szélesebb korosztály számára tartogatnak örömöket és kikapcsolódási lehetőséget. Nagyjából az 1-14 éves korosztály számára biztosan vannak játék eszközök, melyeket használhatnak.

A legalacsonyabb korosztály számára az első élmény, amellyel megkezdhetik a barátkozást a játszótérrel, az a bölcsőhinta. Nagyjából 1 éves kor körül szokták kezdeni a játszótéri élmények szerzését a legkisebbekkel, de ekkor még csak kis sétákra van lehetőség, a homokozóban való ücsörgésre, és a bölcsőhinta használatára. Ezért a kisbabás szülők sasszemekkel szokták keresni a parkokban és séta közben az olyan játszótereket, ahol megtalálható ez a babakincs: a bölcsőhinta.

A bölcsőhintázás azért is élmény a babáknak, mert az anyaméhben a ringatás élménye jelentett egy állandó biztonságot és nyugalmat a számukra. Ezért bölcsőhintázás során újra élhetik azt a nyugtató érzést, ami oly kedves a számukra. Egyszerre van jó hatással a baba idegrendszerére is, valamint egyensúlyérzékének fejlődésére is. Ráadásul, a bölcsőhintázás segít a piciknek alkalmazkodni a méhen kívüli élethez, hiszen a méhben hasonló ringatózást éltek át akkor, amikor anyukájuk sétált.

A mozgás pedig nélkülözhetetlen ingernek számít a babák számára is, mely hozzájárul az idegrendszer éréséhez és az egészséges fejlődéshez. Ezért érdemes minél több játszótéren biztosítani ennek a legkisebb korosztálynak is az élményszerzés lehetőségét a babahinta által, hogy a kisbabás szülők is magukénak érezhessék a parkot. Ennek beszerzéséért nézzen körül a jatszoterland.hu oldalán!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.